FBI bemoeit zich met afluisterschandaal News Corp

The Independent  | 20 March 2012 - 06:2820 Mar - 06:28

Omkooppraktijken van Rupert Murdochs mediaconglomeraat strekten zich uit tot in Rusland.

Elk snippertje bewijs in de zaak tegen News Corporation wegens het afluisteren van beroemdheden en het omkopen van ambtenaren gaat via Scotland Yard rechtstreeks naar de FBI. Het Amerikaanse Het Federal Bureau of Investigation is ook een eigen onderzoek gestart naar mogelijke omkooppraktijken door News Corp in Rusland.

Als de Britse Metropolitan Police het erbij laat zitten, is de FBI bereid de hele zaak tegen News Corp over te nemen. Dat meldt het Britse dagblad The Independent.

Uit angst voor een Amerikaans onderzoek – en de bijbehorende hogere gevangenisstraffen en geldboetes – werkt het Amerikaanse kantoor van News Corp extra hard mee aan het onderzoek van de Britse politie. Zo zijn er vrijwillig miljoenen e-mails aan de politie overhandigd. Tot nu toe is er nog geen bewijs gevonden dat News Corp ook in de Verenigde Staten mensen heeft afgeluisterd. Er zijn wel aanwijzingen dat het mediaconglomeraat vanuit de Verenigde Staten in het buitenland aan omkoping heeft gedaan. Dat onderzoekt de FBI momenteel.

(Fotobewerking van Mike Allen)

Plaats een reactie