Wargame zegt dat Israëlische aanval op Iran te gevaarlijk is

The New York Times  | 21 March 2012 - 06:4021 Mar - 06:40

Gewapende strijd tegen Iran leidt tot oorlog in Midden-Oosten.

Een oorlogssimulatiespel van het Amerikaanse ministerie van Defensie laat zien dat een Israëlische aanval op Iran te gevaarlijk is. Dat schrijft The New York Times.

Volgens een simulatie van het Pentagon zou een gewapende strijd tussen Israël en Iran leiden tot een oorlog in het Midden-Oosten die honderden Amerikaanse soldaten het leven zou kosten. De wargame duurde twee weken.

Na de oorlogen in Irak en Afghanistan is er in de Verenigde Staten weinig goodwill meer voor een nieuwe gewapende strijd. Bij missies in Irak en Afghanistan zijn ongeveer 6.500 Amerikaanse militairen omgekomen. Het aantal burgerslachtoffers onder de Iraakse en Afghaanse bevolking ligt vele malen hoger.

Op Facebook proberen Israëli’s en Iraniërs vrede te sluiten, schrijft Courrier International. De Facebook-groep Israel-Loves-Iran telt ruim 3.200 leden. Twee grafische kunstenaars uit Israël hebben posters ontworpen met de tekst “Iranians, we will never bomb your country, we [heart] you.” Op Facebook schrijven Iraniërs dat zij op hun beurt van Israël houden en geen oorlog willen.

(Israëlische gevechtsvliegtuigen. Foto van IDF)

Plaats een reactie