Million Hoodie March voor vermoorde tiener

Time  | 23 March 2012 - 06:3923 Mar - 06:39

Zwarte tiener Trayvon Martin liep in de ‘verkeerde’ wijk en werd doodgeschoten.

De zwarte tiener Trayvon Martin (17) werd doodgeschoten toen hij, gekleed in een sweatshirt met capuchon (een hoodie), naar het huis van zijn vriendin liep. Hij werd vermoord omdat hij een zwarte jongen in een hoodie in een blanke wijk was. In Florida, de staat waar Martin werd vermoord, is deze daad niet strafbaar omdat de schutter beweert uit zelfverdediging te handelen.

Uit protest tegen de moord hebben op 21 maart jl. duizenden mensen in capuchontruien onder het motto “We Are All Trayvon Martin” deelgenomen aan de Million Hoodie March in New York City. Op de website Change.org hebben bijna één miljoen mensen een petitie ondertekend die bedoeld is om de arrestatie van Carl Zimmerman, de schutter, af te dwingen.

De wet in Florida die het straffeloos doodschieten van mensen mogelijk maakt, is mede tot stand gekomen door een lobby van de National Rifle Association (NRA). 23 andere staten kennen soortgelijke wetgeving, die bekend staat onder de naam “stand your ground” law. De NRA is ook bezig om in andere staten dergelijke stand your ground-wetgeving ingevoerd te krijgen.

(Foto van Joe Lustri)

Plaats een reactie