DSK ziet vrouwen als dingen

La Repubblica/Courrier International  | 30 March 2012 - 12:4230 Mar - 12:42

Voormalige IMF-chef Dominique Strauss-Kahn noemt vrouwen “materiaal”.

Dominique Strauss-Kahn is geen libertijn. De voormalige chef van het IMF noemt zichzelf graag zo, maar een columnist van de Italiaanse krant La Repubblica komt tot een andere conclusie na het lezen van DSK’s sms-berichten.

DSK staat in Frankrijk terecht wegens betrokkenheid bij een prostitutiering. Hij zou samen met vrienden call girls geregeld hebben voor seksfeesten. Dat blijkt uit duizenden sms-berichten van DSK die dienen als bewijsmateriaal.

Le Monde heeft de processen-verbaal in de zaak openbaar gemaakt waarin de sms’jes worden geciteerd. Uit die berichten blijkt dat de Franse politicus spreekt over vrouwen als “materiaal”. Dat “materiaal” kun je “cadeau” doen aan andere mannen en als “bagage” vervoeren, zo blijkt uit de sms’jes.

Volgens La Repubblica instrumentaliseert DSK vrouwen en er voor hem geen onderscheid tussen mensen en dingen. De advocaat van DSK beweert dat de call girls voor DSK gewone vrouwen waren, waarmee hij bedoelt dat zijn cliënt niet wist dat het om prostituees ging.

(DSK in 2010 toen hij nog chef van het IMF was. Foto van IMF)

Plaats een reactie

Strauss Kahn et le "matériel" féminin (La Repubblica/Courrier International)

DSK bij Le Monde