Rechter: Duits verbod op incest mag

Die Zeit  | 14 April 2012 - 06:3814 Apr - 06:38

Veroordeelde broer kreeg vier kinderen met zijn zus en procedeerde tegen het Inzestverbot. De zus, inmiddels de ex-vriendin van haar broer, is voor een verbod op incest. Zij is het eens met het vonnis van het Europese Hof.

Het verbod op incest in Duitsland is rechtmatig. Het incestverbod is niet in strijd met het Europese mensenrechtenverdrag. Zo luidt het oordeel van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Het Mensenrechtenhof deed deze uitspraak in een zaak die was aangespannen door een Duitse man die veroordeeld is vanwege een seksuele relatie met zijn zus.

Patrick S., die als kind in een tehuis zat en later geadopteerd werd, leerde zijn biologische zus pas kennen toen ze allebei volwassen waren. Ze kregen een relatie en vier kinderen. Vanwege de relatie is S. verschillende keren veroordeeld in Duitsland. In totaal zat hij drie jaar in de gevangenis.

S. vindt het wettelijk verbod op seks tussen broers en zussen principieel onjuist en heeft verschillende processen gevoerd om een einde te maken aan het Inzestverbot. Hij kan nog in hoger beroep tegen het vonnis van het EHRM.

Zijn zus, die inmiddels ook zijn ex-vriendin is, vindt het incestverbod wel goed. Zij is het met het vonnis van het Mensenrechtenhof eens, schrijft Der Tagesspiegel.

(De mensen op deze foto komen niet in het bericht voor. Foto van James Dennes)

Plaats een reactie