Hoererende Secret Service agent out zichzelf op Facebook

The Washington Post  | 20 April 2012 - 13:5320 Apr - 13:53

Senior supervisor van de geheime dienst onthult zijn eigen identiteit door foto’s van zichzelf en te bewaken politici op Facebook te plaatsen en te becommentariëren.

De Amerikaanse Secret Service heeft 12 agenten ontslagen wegens betrokkenheid bij een prostitutieschandaal. De agenten zouden tientallen prostituees op hun hotelkamers hebben ontvangen tijdens een verblijf in Colombia in het kader van een bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama.

Een van de ontslagen agenten, David Randall Chaney (48), heeft zijn identiteit openbaar gemaakt door foto’s van zichzelf in actieve dienst op Facebook te plaatsen en ze van commentaar te voorzien. Zo maakt hij een grapje op Facebook over een foto waarop hij en Sarah Palin te zien zijn. “I was really checking her out, if you know what i mean?” schreef Chaney bij de foto van Palin.

Chaney werkte als senior supervisor bij de Secret Service. Hij was verantwoordelijk voor de coördinatie van buitenlandse beveiligingsoperaties. Er is nog een tweede agent met een hoge rang betrokken bij het seksschandaal, dat inmiddels bekend staat als hookergate. Volgens The Washington Post gaat het om Greg Stokes, die net als Chaney al 20 jaar voor de Secret Service heeft gewerkt.

(Foto van Facebook-pagina van David Randall Chaney)

Plaats een reactie