Wapens verkopen op straat in Washington D.C.

Salon  |  4 May 2012 - 10:02 4 May - 10:02

Wat doe je als je een jeep met een machinegeweer ziet bij Capitol Hill? Je maakt een praatje met de marketingman van de wapenfabrikant.

In Washington D.C. maakt de Noorse wapenfabrikant Kongsberg Defense Corp. reclame voor wapens op straat. Het bedrijf heeft een Humvee met een machinegeweer op het dak geparkeerd bij Capitol Hill om de aandacht van kijkers en potentiële kopers te trekken. Het machinegeweer is gericht op demonstranten en voorbijgangers.

Journalist Jefferson Morley van het Amerikaanse webmagazin Salon loopt langs zo’n voertuig – dat een Crow heet – kijkt ernaar en wordt meteen benaderd door een pr-man van Kongsberg Defense Corp. De pr-man stelt Morley voor aan onderdirecteur Rune Johannessen die hem alles vertelt over de Crow.

Morley vraagt zich ondertussen af wat een gewapende buitenlandse wapenfabrikant doet in de hoofdstad van de Verenigde Staten. De Crow is immers geen voertuig van het Amerikaanse leger waarmee politici worden beschermd, maar een reclamevehikel. Is oorlog voeren al zo normaal geworden voor Amerikanen dat een wapenhandelaar op straat net zo normaal is als een hotdogverkoper?

Plaats een reactie