Gaan mensen met robots trouwen of willen we alleen seks?

Slate  |  8 May 2012 - 11:53 8 May - 11:53

Seks met robots die erg op mensen lijken belooft hygiënische en schuldvrije prostitutie. Een huwelijk met een robot is ook al snel mogelijk.

In de nabije toekomst zullen mensen bordelen met robots bezoeken. Dat voorspellen onderzoekers van de University of Wellington in Nieuw-Zeeland in “Robots, men and sex tourism”. Sekstoeristen bezoeken robotbordelen om te voorkomen dat ze een schuldgevoel krijgen omdat ze betaalde seks hebben met mensen van vlees en bloed, misschien wel met vrouwen die slachtoffer zijn van mensenhandel en gedwongen worden tot prostitutie.

Android prostitutie heeft nog een voordeel, schrijven wetenschappers Ian Yeoman (futuroloog) en Michelle Mars (seksuoloog) van de University of Wellington in hun artikel “Robots, men and sex tourism”: Klanten en prostituees hebben geen last van geslachtsziekten. Yeoman en Mars hebben een scenario bedacht voor robotprostitutie op de Wallen in Amsterdam in 2050. Ze gaan bij hun ideeën onder meer uit van voorspellingen van futurologen die zeggen dat seks met robots over vijf jaar volkomen normaal is en dat de Amerikaanse staat Massachusetts huwelijken tussen mensen en robots in 2050 zal toestaan.

(Foto van Nixie Pixel)

Plaats een reactie