De vloek en de mystiek van de Kennedy's

Al Jazeera English  | 24 May 2012 - 11:2824 May - 11:28

Rijke en populaire familie kent een lange geschiedenis van moorden, zelfmoorden en dodelijke ongelukken.

Onlangs pleegde Mary Kennedy zelfmoord. Mary Kennedy was de bijna ex-vrouw van Robert F. Kennedy Jr. Het echtpaar was verwikkeld in een langdurige vechtscheiding. Robert F. Kennedy Jr. is één van de elf kinderen van de politicus Robert F. Kennedy en een neef van de voormalige president John Kennedy. Zowel zijn vader als zijn oom werden vermoord.

Scheiding
Mary Kennedy werd volgens de Amerikaanse media geplaagd door verdriet over de scheiding, financiële zorgen en een alcoholverslaving. Haar bijna ex-man had een nieuwe liefde gevonden, de actrice Cheryl Hines, met wie hij in het openbaar verscheen ondanks het feit dat de scheiding nog niet geformaliseerd was. Mary, Roberts tweede vrouw, verkeerde eens in bijna dezelfde positie. Zij was al zwanger van Robert toen deze zijn scheiding van zijn eerste vrouw nog moest afronden. In de rooms-katholieke kringen van de Kennedy’s een ongewenste situatie.

Tragedies
Al Jazeera English geeft een overzicht van de tragedies die de Kennedy-familie hebben geplaagd (naast moorden en zelfmoorden ook een reeks dodelijke ongelukken) en vergelijkt het lot van de Kennedy’s, die in de Verenigde Staten nog steeds heel erg geliefd zijn, met dat van de familie Bhutto. De Bhutto’s zijn volgens Al Jazeera de Kennedy’s van Pakistan. Ook verschillende leden van de Bhutto-familie zijn het slachtoffer geworden van politieke moorden.

Bhutto’s
Oud-premier en latere oppositieleider Benazir Bhutto werd in 2008 het slachtoffer van een zelfmoordaanslag. Haar vader, oud-premier Zulfikar Ali Bhutto, werd in 1979 door politieke tegenstanders opgehangen.

(Robert, Ted en John Kennedy. Foto van Wikimedia Commons/National Archives)

Plaats een reactie