Persfotograaf in Mexico speelt 'Russische roulette'

Photographers Blog Reuters  | 31 May 2012 - 06:0731 May - 06:07

De drugsoorlog in Mexico fotograferen lijkt op het spelen van Russische roulette, maar dan zonder controle over de trekker.

De drugsoorlog in Mexico fotograferen lijkt op het spelen van Russische roulette, maar dan zonder controle over de trekker. Dat schrijft persfotograaf Tomas Bravo op het Photographers Blog van Reuters.

Lijken
De fotograaf doet sinds 2007 verslag van de drugsoorlog in Monterrey in Mexico. Vorig jaar vielen er meer dan duizend doden. Burgers en politiemensen worden geëxecuteerd door leden van concurrerende drugsbendes. Dagelijks liggen de straten bezaaid met lijken, die vaak worden begraven zonder geïndentificeerd te worden.

Russische roulette
Ook journalisten worden vaak het slachtoffer van drugscriminelen. Volgens Reporters without borders is Mexico het gevaarlijkste land om te werken als journalist. Naar buiten gaan om foto’s te maken voelt als het spelen van Russische roulette, maar dan zonder dat je zelf controle over de trekker hebt. Zo omschrijft Bravo de risico’s van zijn werk.

Mexico City
Bravo woont sinds kort in Mexico City, ver weg van het drugsgeweld in Monterrey. Voor hem is de nachtmerrie over, maar voor de bewoners van de gebieden waar de narco-oorlog woedt niet.

(Foto van Tomas Bravo)

Plaats een reactie

Drug war ghosts (Photographers Blog Reuters)

Mexico Drug War: Dozens Of Bodies Left On Monterrey Highway (The Huffington Post)

Mexican Drug War Yields a Grisly Toll (The Wall Street Journal)