Egyptische verslaggeefster van de revolutie op tournee met film in de VS

Global Voices  | 17 June 2012 - 06:3617 Jun - 06:36

De Arabische Lente door de ogen van de jonge journaliste Heba Afify.

Heba Afify is een 22-jarige Egyptische journaliste die verslag deed van de revolutie in haar land. Over haar werk is een documentaire gemaakt door Mai Iskander, getiteld Words of Witness. De journaliste, die werkt voor de Engelstalige Egypt Independent, is nu op tournee in de Verenigde Staten waar Words of Witness wordt getoond op filmfestivals in New York en Californië. Iskander is bekend geworden door de Garbage Dreams (2009), een documentaire over drie jongens die opgroeien op een vuilnisbelt in Caïro.

Hoewel Afify helemaal een kind van haar tijd is en als multimediajournalist gebruik maakt van onder meer Twitter en Facebook hebben veel van haar landgenoten moeite haar serieus te nemen. In Egypte is het namelijk niet gebruikelijk dat jonge vrouwen een stem hebben. “Ik weet dat je journalist bent, maar je bent wel nog steeds een meisje”, zegt Afify’s moeder tegen haar.

Afify hoopt tijdens haar Amerikaanse reis zoveel geld op te halen dat de documentaire op 50 universiteitscampussen vertoond kan worden.

Plaats een reactie