Dove Twitteraar leest de lippen van Joachim Löw

Der Spiegel  | 21 June 2012 - 06:1521 Jun - 06:15

Er is veel vraag naar de ‘Ableseservice’ van Julia Probst tijdens de EK-wedstrijden.

Morgen voetbalt Duitsland tegen Griekenland. Dan zullen veel liefhebbers van het EK niet alleen naar de tv kijken maar ook naar de Twitterfeed van Julia Probst. De 30-jarige Duitse is doof geboren en kan ontzettend goed liplezen. Onder de Twitternaam EinAugenschmaus deelt Probst met de wereld wat Joachim Löw, de trainer van het Duitse elftal, en de voetballers zeggen. ‘Jogi’, zoals hij liefkozend door de Duitse pers wordt genoemd, wil nog wel eens grof in de mond zijn, zo blijkt uit de ‘Ableseservice’ van Probst.

“Scheiße, das gibt es doch nicht”, heeft Löw geschreeuwd tijdens de wedstrijd Duitsland-Servië. En ook: “Ey, für alles gibt es Gelb!”

Twitteraars kunnen Probst vragen stellen tijdens wedstrijden, maar ze waarschuwt dat ze alleen Duitse en Engelse zinnen kan begrijpen. Voor wie de stroom tweets te snel gaat, maakt Probst ook overzichten van ‘afgelezen’ uitlatingen op haar weblog Die Welt mit den Augen sehen.

In Der Spiegel vertelt Probst dat Spaanse en Italiaanse spelers vaak hun hand voor hun mond houden als ze iets zeggen omdat in hun thuislanden liplezers bij de media werken. Ook Probst zou willen dat in Duitsland alle televisieprogramma’s ondertiteld worden voor doven en slechthorenden en dat het mogelijk wordt om via een sms’je een melding te doen bij 112 zodat mensen die doof of doofstom zijn niet afhankelijk zijn van anderen als ze in nood verkeren.

Plaats een reactie

Diese Twitterin hängt Jogi Löw an den Lippen (Der Spiegel)

EinAugenschmaus (Julia Probst op Twitter)

Die Welt mit den Augen sehen (weblog Julia Probst)