Afrika vergeten in reeks foto's over menselijke momenten

BuzzFeed  | 28 June 2012 - 06:0528 Jun - 06:05

BuzzFeed en Global Voices laten hartverwarmende beelden zien van Japanse gepensioneerden die zich willen opofferen om de nucleaire problemen op te lossen en mensen in Madagascar die elkaar helpen na een cycloon.

Een artikel in het webmagazine BuzzFeed met 21 foto’s en video’s van menselijke momenten (gepensioneerde Japanners die zich willen opofferen om de problemen van de nucleaire ramp op te lossen, Noren die met gevaar voor eigen leven een schaap uit de zee redden, christenen die zich verontschuldigen voor de homofobie van medegelovigen tijdens een gay pride en nog veel meer foto’s die je in de goedheid van de mens doen geloven) trok de afgelopen dagen veel belangstelling op het web. Alleen op Facebook al werd ’21 Pictures That Will Restore Your Faith In Humanity’ 475.000 keer gedeeld en 1,6 miljoen keer geliked.

Global Voices viel het op dat de collectie hartverwarmende foto’s en video’s geen beelden uit Afrikaanse landen bevat. Daarom stelde de nieuwssite zelf een collectie samen. Op de foto’s en video’s van Global Voices zijn onder meer Egyptische christenen te zien die biddende moslims op het Tahrirplein in Caïro beschermen, mensen in Madagascar die elkaar helpen na een cycloon en een atleet uit Ghana die gehandicapte kinderen helpt.

De beelden passen in het ‘andere verhaal van Afrika’. Het beeld dat veel westerlingen en ook Afrikanen zelf van het continent hebben, wordt bepaald door honger en rampspoed. Steeds meer organisaties proberen te laten zien dat Afrikanen meer zijn dan slachtoffers.

Lees ook:
Een ander beeld van Afrika (360)

(Hulp na een cycloon in Madagascar. Foto van Global Voices)

Tags: Afrika

Plaats een reactie