In Myanmar schrijven dichters 
de wet voor

Myanmar Now

| Phyo Thiha Cho | 09 februari 2016

Al sinds het koloniale tijdperk geven dichters in Myanmar de stemming van het volk weer. Terwijl het land de ene na de andere beproeving doorstond, beschreven zij de zorgen en problemen van de mensen in gedichten. Maar nu worden er wetsteksten van hen verwacht.

Van Thakhin Ko Daw Hmaing, wiens werk een inspiratiebron was voor leiders die onder het Britse bewind naar onafhankelijkheid streefden, tot Min Ko Naing, een bekende activist die voortkwam uit het studentenprotest in 1988, hebben dichters altijd centraal gestaan in de strijd tegen koloniale heersers of militaire dictators. Maar nu moeten ze overstappen van het schrijven van poëzie naar het opstellen van wetten. De oppositiepartij National League for Democracy (NLD) behaalde een monsterzege bij de historische verkiezingen van 8 november 2015, en elf van de ongeveer achthonderd leden van de nieuwe nationale, regionale en staatsparlementen zijn bekende dichters.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid