Meester van 
de perfecte tijd

Die Welt

| Berlijn | Helge Timmerberg | 09 januari 2019

Meester Philippe Dufour, de Zwitser die wel de paus van de horlogerie wordt genoemd, maakt de meest exclusieve horloges ter wereld. De wachttijd is zes jaar en de prijzen lopen in de zes cijfers. Op een veiling in New York ging onlangs een Dufour voor 915.000 dollar over de toonbank.

Waar kom ik vandaan? Waar ga ik naartoe? En hoelang moet ik nog? Wat de eerste vraag betreft: ik kom uit Lausanne. Vraag twee: ik ga naar Le Rocheray. En drie: niet te lang, hoop ik. Het boemeltreintje heeft me in de luren gelegd. Het stopt alleen als je als reiziger op tijd op een knopje drukt. Dat wist ik niet. Tot mijn verbazing zag ik het station waar ik zijn moest voorbijzoeven. De enige andere passagier in de wagon heeft het me uitgelegd. Dus ik moest een station later uitstappen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid