Rapport: Israël martelt kinderen in militaire gevangenschap

Al Jazeera English  | 15 augustus 2012 - 09:0915 aug - 09:09

Palestijnse kinderen worden geblinddoekt en vastgebonden op een stoel tijdens verhoren.

Israël wordt ervan beschuldigd Palestijnse kinderen die in de gevangenis zit te martelen en te misbruiken. Volgens een rapport van de organisatie Defence for Children International houdt Israël 300 Palestijnse kinderen gevangen in militaire detentie. In hun cel brandt 24 uur per dag het licht, tijdens verhoren worden ze geblinddoekt en vastgebonden aan een stoel. Ook eenzame opsluiting wordt gebruikt als een middel om de jeugdige gevangenen onder druk te zetten. Een onderzoek van negen Britse juristen, Children in Military Custody geheten, bevestigt dit beeld.

Vaak worden de jonge Palestijnen opgesloten in Israël en mogen hun ouders ze niet bezoeken. De ouders krijgen geen pas om naar Israël te reizen vanwege “veiligheidsredenen”.

De manier waarop de kinderen worden behandeld wordt gezien als marteling en een grove schending van de rechten van het kind. Zowel de Verenigde Naties als de Australische minister van Buitenlandse Zaken Bob Carr roepen Israël op om zich te houden aan internationale mensenrechtenverdragen bij de detentie van minderjarigen.

(Kinderen in Gaza. Foto van Andlun)

Plaats een reactie