Twee generaals en een minister ontslagen vanwege teddyberen met een boodschap

Kyiv Post  | 21 augustus 2012 - 14:2821 aug - 14:28

Speelgoedbeesten die demonstreren voor de vrijheid van meningsuiting ondermijnen het gezag van de president van Wit-Rusland.

Wit-Rusland heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken ontslagen vanwege een schandaal waarin teddyberen de hoofdrol spelen. Eerder werden al twee generaals ontslagen.

Het Zweedse pr-bureau heeft 800 teddyberen met teksten over de vrijheid van meningsuiting boven Wit-Rusland uitgestrooid. Op de spandoeken die de beren bij zich hebben, staan teksten over het gebrek aan vrijheid van meningsuiting in Wit-Rusland. De beren spreken ook hun steun uit aan Wit-Russische activisten die strijden voor meer vrijheid.

De actie heeft tot grote woede geleid van Aleksandr Loekasjenko, de president van Wit-Rusland. Uit woede ontsloeg Loekasjenko twee generaals, een minister en het hoofd van de luchtmacht. De bedenkers van de teddyberenstunt worden bedreigd met 2 jaar werkkamp. De Zweedse ambassadeur werd uitgewezen en Zweden heeft op zijn beurt maatregelen genomen tegen Wit-Russische diplomaten.

Plaats een reactie