Heeft het zin om Servië te schorsen wegens racisme op het voetbalveld?

The Telegraph  | 18 October 2012 - 14:2518 Oct - 14:25

Zwarte Britten worden slachtoffer van Servische rassenhaat.

Bij de voetbalwedstrijd tussen Jong Servië en Jong Engeland hebben Servische spelers en supporters zich schuldig gemaakt aan racisme jegens donkere Britse voetballers en fans. Vooral speler Danny Rose, een zwarte Brit, werd het slachtoffer van het Servische racisme. De UEFA onderzoekt de zaak en sluit een schorsing van de Servische voetbalspelers niet uit.

Het Servische team ontkent dat er sprake was van racisme (terwijl op radio- en televisieopnamen heel duidelijk is te horen wat er gebeurde) en heeft een aanval op de Britten geopend wegens “onsportiviteit” en “vulgariteit”.

Nedum Onuoha, een zwarte Britse voetballer, vraagt zich in de Daily Mail af of een deelnameverbod voor Servië het racisme zal doen afnemen? Hij betwijfelt het, omdat voor Serviërs racisme normaal is. Onuoha werd in 2007 zelf het slachtoffer van Servisch racisme tijdens een wedstrijd tussen Jong Servië en Jong Engeland in Nijmegen. Hij schrijft dat hij zich verbaasde over de oerwoudgeluiden die werden gemaakt en over het feit dat niemand er tegen optrad.

Plaats een reactie