Mormoonse feministen hebben moeite met Mitt Romney

Mother Jones  | 20 oktober 2012 - 11:2620 okt - 11:26

Kritiek uit onverwachte hoek voor de Republikeinse presidentskandidaat. Steeds meer Mormoonse vrouwen willen meer zijn dan moeder en huisvrouw.

Barack Obama ligt goed bij vrouwelijke kiezers. Eigenlijk twijfelt niemand eraan dat Obama vrouwen als volstrek gelijkwaardig beschouwt. Bij Romney is dat anders. Het politieke programma van de Republikeinen is er op gericht rechten van vrouwen te beperken.

Veel conservatieve vrouwen zijn tegen de ‘war on women’, maar zullen desondanks niet op een Democratische presidentskandidaat stemmen. Er is echter een groep vrouwen, schrijft het Amerikaanse tijdschrift Mother Jones, die de grootste moeite hebben met Romneys opvattingen over vrouwen. Dat zijn de Mormoonse feministen. Hoewel, of misschien wel omdat, Romney zelf ook het Mormoonse geloof aanhangt, is deze groep vrouwen fel gekant tegen Romneys opvattingen over gelijke betaling voor vrouwen. In de Verenigde Staten verdienen vrouwen minder dan mannen, ook al doen ze hetzelfde werk. Zij volgen Romney heel kritisch.

Volgens de Mormoonse blogger Lisa Butterworth van Feminist Mormon Housewives zal geen enkele Mormoonse feminist op Mitt Romney stemmen. Ze kiezen voor Obama omdat die vindt dat vrouwen meer zijn dan moeder en huisvrouw, en ook nog recht hebben op equal pay als ze werken.

Lees ook:
Grappen over Romneys ’mappen vol met vrouwen’ veroveren het web (360)

(Mormomen. De vrouwen op de foto komen niet in het bericht voor. Foto van More Good Foundation)

Plaats een reactie