De man die zijn eigen moord onderzocht

New York Magazine  | 27 November 2012 - 08:0927 Nov - 08:09

Trevell Coleman bekende een moord, maar wist niet zeker of hij ‘m ook had begaan. Hij is blij dat hij in de gevangenis zit.

Rapper Trevell Coleman gaf zichzelf in december 2010 aan bij de politie voor een ernstig misdrijf. Hij legde een bekentenis af (zie de video hieronder).

In 1993 schoot Coleman, toen 18 jaar oud, op een man. Hij rende weg en had geen idee of en waar hij de man had geraakt. Door zijn bekentenis wil de rapper, die een lange geschiedenis van drugsverslaving kent, erachter komen of hij een moordenaar is. Zijn daad belast zijn geweten al jaren.

Volgens de politie is in de nacht dat Coleman op een man schoot inderdaad een dode gevallen, de 32-jarige John Henkel. Coleman tekent zijn bekentenis en wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar tot levenslang. Voor Coleman is de straf, die hij in Rikers uitzit, een opluchting.

Maar zowel zijn advocaat als zijn familie twijfelen aan Colemans schuld. Het is namelijk onzeker of Henkel en Coleman zich in de nacht van het schietincident wel op dezelfde plaats bevonden. Als dat niet zo is, kan Coleman nooit Henkels moordenaar zijn.

Plaats een reactie