Handen wassen onder het toeziend oog van een Indiase big brother

The New York Times  | 31 May 2013 - 07:0031 May - 07:00

Amerikaanse ziekenhuizen sturen video-opnames van de intensive care naar India om daar te laten controleren of artsen en verpleegkundigen hun handen wassen.

Amerikaanse ziekenhuizen hebben veel moeite om hun personeel te overtuigen van het nut van handenwassen. De infecties die ontstaan doordat artsen en verplegend personeel hun handen niet of onvoldoende wassen, kosten mensen het leven en ziekenhuizen veel geld. Jaarlijks betalen ziekenhuizen 30 miljard dollar per jaar. en sterven er 100.000 patiënten door infecties die in het ziekenhuis ontstaan. Dat blijkt uit onderzoek van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Zonder controle en sancties wast slechts 30 procent van het ziekenhuispersoneel zijn handen voor patiëntcontacten. Om het personeel te dwingen zijn handen te wassen, laat North Shore University Hospital op Long Island in New York de intensive care bewaken door sensoren. Als iemand de intensive care betreedt, wordt er een filmopname gemaakt die naar India wordt gestuurd. In India wordt bekeken wie zijn of haar handen wast en wie niet. Andere ziekenhuizen delen coupons uit voor gratis pizza’s als beloning voor handenwassen of laten wastafels liedjes spelen als het water 15 seconden heeft gestroomd.

(Foto van Flood G.)

Plaats een reactie