Vrouw vindt moordenaar van haar vader na online zoektocht van 10 jaar

New York Post  | 12 June 2013 - 13:5012 Jun - 13:50

70 dollar en 10 jaar volhardendheid leidt actrice Joselyn Martinez naar de man die haar vader in 1986 vermoordde. De politie is blij dat de zaak is opgelost.

Joselyn Martinez was 9 toen haar vader werd vermoord. Toen ze 26 was, begon haar speurtocht naar zijn moordenaar. Tien jaar later is het de actrice gelukt om via de sociale media en publiekelijk toegankelijke online databases de man op te sporen die haar vader doodde. Zijn identiteit was haar bekend, maar zijn verblijfplaats niet.

Martinez heeft de zaak overgedragen aan de politie en die heeft de verdachte in Miami gearresteerd. De hoofdcommissaris van de politie in New York City, Raymond Kelly, prijst het speurwerk van Martinez. Volgens Kelly had de zaak eigenlijk nooit gesloten mogen worden.

De actrice bekeek jarenlang websites als Myspace en Facebook op zoek naar de man die haar vader in 1986 tijdens een ruzie voor de ogen van haar moeder vermoordde. Martinez betaalde 70 dollar om gebruik te kunnen maken van zoekmachines met persoonsgegevens van Amerikanen. Deze databases worden ook vaak door advocaten en privédetectives gebruikt. In februari vond ze eindelijk een adres en telefoonnummer van de man in Miami.

Plaats een reactie