Amerikaanse anti-homogroep heeft een dubbelzinnig logo

BuzzFeed  | 28 June 2013 - 13:1528 Jun - 13:15

Christelijke en homofobe organisatie gebruikt een ‘gay’ plaatje om op te roepen tot een gebed tegen het homohuwelijk.

In de Verenigde Staten hebben homoseksuelen deze week meer burgerrechten gekregen. Het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht, in sommige Amerikaanse staten mogen mannen met mannen en vrouwen met vrouwen trouwen, moet landelijk worden erkend en levert dezelfde fiscale voordelen op als heterohuwelijken. Dat heeft de Supreme Court, de hoogste rechtbank van de Verenigde Staten, besloten.

De afgelopen 20 jaar is de mening van de meeste Amerikanen over homoseksualiteit en gelijkberechtiging veranderd. De meerderheid van de Amerikanen is niet meer tegen relaties tussen mensen van gelijk geslacht en voor het homohuwelijk. Maar er blijven altijd mensen tegen. Zo roept de christelijke en notoir homohatende organisatie Family Research Council op tot een gebedsdag tegen het homohuwelijk onder het motto ‘Call2fall’. Call2fall betekent zoveel als een oproep om op je knieën te vallen en tot God te bidden om het homohuwelijk ongedaan te maken. Het logo van de gebedsdag, die op 30 juni as. zal plaatsvinden, laat een knielende figuur zien. Onder het plaatje staat: ‘On our knees for America’.

Op de sociale media en weblogs wordt momenteel hard gelachen om het logo van Call2fall en de slogan ‘On our knees for America’ die associaties wekken met orale en anale seks. Voor een christelijke homofobe organisatie heeft de Family Research Council wel een heel erg ‘gay’ plaatje gebruikt, is de teneur van de berichten op Facebook, Twitter en blogs. Misschien is de designer wel stiekem homo, zoals Alan Chambers, de leider van de antihomotherapie-organisaties Exodus. Chambers heeft onlangs zijn spijt betuigd over zijn pogingen om homo’s te bekeren. Hij heeft aangegeven zich zelf tot mannen aangetrokken te voelen.

Het volgende nummer van 360 (verschijningsdatum 3 juli as.) bevat een dossier over het homohuwelijk.

Plaats een reactie