Europees Parlement heft onschendbaarheid van Marine Le Pen op

Le Monde  |  3 July 2013 - 08:00 3 Jul - 08:00

PVV wil samenwerken met islamofobe Marine Le Pen, maar niet met de antisemitische Jean-Marie Le Pen.

Net nu de PVV heeft aangekondigd te willen gaan samenwerken met het Front National omdat Geert Wilders denkt dat Marine Le Pen geen antisemiet is, heft het Europees Parlement haar parlementaire onschendbaarheid op. Jean-Marie Le Pen, de vader van Marine en de voormalig voorzitter en lijsttrekker van het Front National, is een notoir antisemiet. Wilders beschouwt zichzelf als vriend van Israël, dus samenwerken met een antisemiet is voor hem niet aanvaardbaar.

De PVV wil met het Front National en andere partijen in het Europees Parlement samenwerken tegen de Europese Unie. Zowel Jean-Marie als Marine hebben een zetel in het Europarlement. Ze zitten naast elkaar.

Marine Le Pen, de huidige voorzitter van FN en lid van het Europees Parlement, is vooral tegen moslims en de islam. Dat is voor Wilders wel acceptabel. Overigens is vader Le Pen verschillende keren veroordeeld wegens zijn discriminerende uitspraken over moslims. Ook Marine wordt verdacht van het aanzetten tot haat jegens moslims. De rechtbank in Lyon had het Europees Parlement gevraagd om de immuniteit van de Europarlementariër op te heffen zodat zij vervolgd kan worden. In 2010 vergeleek Marine Le Pen, die sinds 2004 lid is van het Europees Parlement, biddende moslims op straat in Frankrijk met de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog.

(Foto van Rémy Noyon)

In de nieuwe 360, editie 37, staat een artikel over islamofobie in Frankrijk.

Plaats een reactie