Zoeken naar snelkookpan en rugzak is verdacht

Salon  |  2 August 2013 - 05:55 2 Aug - 05:55

Journaliste en haar man googelen naar snelkookpannen en rugzakken en opeens valt de politie met 6 man binnen met de vraag of ze ook bommen hebben.

Journaliste en schrijfster Michelle Catalano uit Long Island was op internet aan het zoeken naar snelkookpannen en haar man zocht naar rugzakken. Naar aanleiding van die zoekopdrachten (een snelkookpan kan worden verbouwd tot bom en die bom kan ik een rugzak vervoerd en tot ontploffing gebracht worden) kreeg het stel bezoek van agenten in burger van het politiedepartement van Nassau County. Catalano dacht aanvankelijk met de antiterrorisme-eenheid van de FBI te maken te hebben, schrijft ze op de site Medium.com.

De agenten doorzochten het huis en vroegen Catalano’s man of hij ook bommen had. De gebroeders Tsjarnajev die verantwoordelijk zijn voor de bomaanslag op de marathon van Boston maakten gebruik van een snelkookpan die ze hadden omgebouwd tot een bom.

Catalano denkt dat ze het slachtoffer is van zoektermenprofiling door de National Security Agency (NSA). Woensdag werd bekend dat de NSA minutieus bestudeerd welke zoektermen internetgebruikers invoeren bij Google en andere zoekmachines. Bij sommige combinaties – zoals snelkookpan en rugzak – gaan de alarmbellen rinkelen.

(Foto van .dh)

Plaats een reactie