Werner Herzog waarschuwt voor sms'en achter het stuur in nieuwe film | video

The Atlantic  | 10 August 2013 - 10:5510 Aug - 10:55

AT&T gaf beroemde Duitse regisseur de opdracht om een documentaire te maken over de gevaren van sms’en tijdens het autorijden. Het resultaat is een indrukwekkende film met getuigenissen van nabestaanden van verkeersdoden en van daders.

De Duitse regisseur Werner Herzog heeft een indrukwekkende voorlichtingsfilm gemaakt over de gevaren van sms’en tijdens het autorijden. From One Second to the Next is integraal op YouTube te zien (zie onder). De opdrachtgever van de documentaire is telecombedrijf AT&T dat aandacht vraagt voor het stijgende aantal verkeersdoden (momenteel 100.000 per jaar in de Verenigde Staten) dat valt doordat bestuurders aan het sms’en zijn tijdens het rijden.

From One Second to the Next bestaat uit getuigenissen van nabestaanden van verkeersslachtoffers die de kijker kippenvel bezorgen. Ook een dader vertelt over het ongeluk dat hij veroorzaakte terwijl hij met zijn vrouw aan het sms’en was. Er kwamen drie kinderen uit één gezin om het leven bij het ongeluk. Ook de politieagent die als eerste bij het ongeluk was komt aan het woord.

(Foto van Marc Cirere)

Plaats een reactie