IOC tegen homoseksuele sporters: "Blijf in de kast anders krijg je ook van ons straf"

Gay Star News  | 14 August 2013 - 13:5014 Aug - 13:50

IOC en Russische overheid willen openlijk homoseksuele atleten en fans straffen.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft gezegd niet blij te zijn met de nieuwe Russische wet die “homoseksuele propaganda” verbiedt. Maar het IOC is tegen een boycot van de Olympische Spelen in Sotsji en dreigt homoseksuele atleten die voor hun geaardheid uit te komen tijdens de winterspelen in 2014 te straffen. Ook sporters en fans (homo en hetero) die het opnemen voor de rechten van Russische homoseksuelen worden door het IOC gestraft.

Volgens een woordvoerder van het IOC zijn de Olympische Spelen geen plek voor “proactieve politieke en religieuze demonstraties”. Sporters en fans die laten zien dat ze homoseksueel zijn, door bijvoorbeeld hun partner van hetzelfde geslacht te kussen, lopen nu dus kans dubbel gestraft te worden: door het IOC en door de Russische overheid, die volhoudt ook tijdens de Olympische Spelen de wet te handhaven.

Net als de Russische overheid gebruikt het IOC het woord “propaganda”. Als een sporter bijvoorbeeld een button met een regenboogvlag draagt, beschouwt het IOC dat als “politieke propaganda”.

(Demonstratie tegen de discriminatie van homoseksuelen in Rusland in Vancouver. Foto van Julius Reque)

Plaats een reactie