Inwoners van Colorado willen zelf voor schone energie zorgen

The Huffington Post  |  6 September 2013 - 07:30 6 Sep - 07:30

Burgerbeweging New Era Colorado probeert via crowdfunding geld in te zamelen voor campagne over duurzame energie.

New Era Colorado is een burgerbeweging in de Amerikaanse staat Colorado. De organisatie is een crowdfunding campagne gestart om geld in te zamelen voor een campagne voor lokale en schone energie in Boulder, Colorado. New Era Colorado wil dat de overheid afstand neemt van fossiele energiebedrijven zoals Xcel en investeert biedt voor lokale initatieven voor duurzame energie. New Era Colorado wijst op de vele bosbranden die in Colorado ontstaan en die mogelijk het gevolg zijn van klimaatverandering. Xcel heeft ruim 5 miljoen klanten in verschillende Amerikaanse staten en probeert de lokale politiek te beïnvloeden om burgeriniatieven tegen te houden.

Xcel voert momenteel een marketing- en lobbycampagne om het initiatief van New Era Colorado de kop in te drukken. New Era Colorado wil nu geld inzamelen voor een campagne om te lobby’en voor het recht op lokale energievoorzieningen.

In Berlijn wil een groep burgers het energienet terugkopen van het Zweedse bedrijf Vattanfall. Ook zij proberen via crowdfunding geld in te zamelen.

(Een helicopter van de Amerikaanse luchtmacht probeert een bosbrand in Colorado te blussen in 2012. Foto van Jeremy Lock)

Lees ook:
Inwoners van Berlijn willen energienet terugkopen van Vattenfall

Plaats een reactie