De meest eerlijke steden in de wereld

The Independent  | 26 September 2013 - 12:1026 Sep - 12:10

Een experiment met een verloren portemonnee toont aan dat in Helsinki en Mumbai de eerlijkste mensen wonen.

Wie zijn portemonnee verliest in Helsinki hoeft zich niet ongerust te maken. Uit een experiment van Reader’s Digest blijkt dat 11 van de 12 verloren portemonnees aan de eigenaar terug werden gegeven. In Mumbai, een miljoenenstad met veel arme inwoners, werden 9 van de 12 gevonden portemonnees geretourneerd. In Amsterdam en Moskou worden 7 van de 12 beurzen teruggegeven. In het rijke Zürich slechts 4, De meest oneerlijke stad bleek Lissabon te zijn. Slechts één eigenaar kreeg zijn portemonnee terug. De eerlijke vinders, die meteen belden nadat ze de portemonnee hadden opgeraapt, bleken twee zestigers uit Nederland te zijn.

Reader’s Digest liet mensen in 16 grote steden hun portemonnee verliezen in winkelcentra, parken en op straat. De portemonnees bevatten 50 dollar, foto’s, contactinformatie, visitekaartjes en bonnetjes.

Op de site van Reader’s Digest staan interviews met mensen die een gevonden portemonnee terugbrachten. Rahul Rai, een 27-jarige video-editor uit Mumbai, zegt dat hij niet tegen zijn geweten in wil gaan. Zijn stadgenote Vaishali Mhaskar zegt dat ze haar kinderen leert dat ze eerlijk moeten zijn, net zoals zij van haar ouders geleerd heeft.

(Foto van Vista Vision)

Plaats een reactie