Amerikaanse studenten krijgen tips over hoe ze het beste een meisje kunnen meelokken voor verkrachting

Salon  | 12 October 2013 - 07:4512 Oct - 07:45

“Voer het meisje dat je hebt uitgekozen zo dronken mogelijk. Succes gegarandeerd.”

Een lid van de studentenvereniging Phi Kappa Tau van Georgia Tech heeft een e-mail met tips over verkrachting geschreven en die rondgestuurd. In de mail staat hoe mannelijke studenten het beste meisjes (“rapebait” genoemd) kunnen versieren en meelokken. De e-mail is getekend met “In luring rapebait”. Kern van de boodschap is: “Voer het meisje dat je hebt uitgekozen zo dronken mogelijk. Succes gegarandeerd.” De auteur van de e-mail heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Op de site van webtjdschrift Salon is de volledige tekst van de e-mail, waarop verontwaardigd is gereageerd in de Amerikaanse media, te lezen. Zowel Salon als The Huffington Post bieden achtergrondartikelen over de “verkrachtingscultuur” op Amerikaanse universiteiten.

Ook in Groot-Brittannië is er volgens The Guardian sprake van een verkrachtingscultuur. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar een studentenvereniging in Leeds die een uitgaansevenement organiseert dat “Freshers Violation” heet. De naam duidt op het ontmaagden van eerstejaarsstudentes. Op de Facebooksite van Freshers Violation stond een video die verkrachting aanmoedigde en als normaal presenteerde. In de video, die inmiddels offline gehaald is, vroeg een presentator een mannelijke student hoe hij vanavond de eer van een eerstejaarsstudente ging schenden. Zijn antwoord was: “Ik ga haar verkrachten”.

(Foto van Basheer Tome)

Het nieuwste nummer van 360 bevat een reportage over de verkrachting van en moord op een Indiase studente en het proces tegen de verdachten.

Plaats een reactie