Duitse supermarkten gaan "lelijke groenten" verkopen

N24  | 16 oktober 2013 - 12:1016 okt - 12:10

De ogen van de consument moeten wennen aan “misvormde” komkommers en niet-glimmende appels.

Vandaag is het Wereldvoedseldag. In Duitsland binden supermarkten de strijd aan tegen het verspillen van voedsel. Jaarlijks wordt er in Duitsland 20 miljoen ton aan eten vernietigd. Een groot deel van het vernietigde voedsel betreft groente en fruit dat er niet perfect uitziet.

De Duitse supermaktketens Rewe en Edeka zijn begonnen om nu ook raar gevormde komkommers, wortels die niet perfect recht zijn en appels die wat minder glimmen te verkopen. Op die manier willen ze een bijdrage leveren aan het reduceren van voedselverspilling. Met het fruit en de groenten zelf is helemaal niets mis, alleen de ogen van de consument moeten er aan wennen.

De groenten en vruchten met schoonheidsfoutjes worden aangeboden onder het motto “Keiner ist perfekt” (Niemand is perfect). Ze zijn iets goedkoper dan hun “perfecte” soortgenoten. Als alles wat wordt verbouwd, ook wordt verkocht en opgegeten zal de milieubelasting van de landbouw aanzienlijk lager zijn. Er is dan minder grond, minder mest en minder bestrijdingsmiddelen nodig.

Plaats een reactie