Syrische vluchtelingen getroffen door winterstorm en Europese apathie

BBC News  | 13 December 2013 - 11:1013 Dec - 11:10

Amnesty International verwijt de Europese Unie niets te doen om de Syrische vluchtelingen te helpen. 18 lidstaten willen nul vluchtelingen uit Syrië opnemen.

Terwijl het Midden-Oosten wordt geplaagd door zwaar winterweer en Syrische vluchtelingen in Libanon kou en honger lijden, doet de Europese Unie niets om de vluchtelingen te helpen. Dat zegt Amnesty International, die de Europese Unie “apathisch” noemt.

De mensenrechtenorganisatie verwijt de Europese Unie in het rapport ‘An international failure: The Syrian refugee crisis’ en de video The Apathetics niets over te hebben voor Syrische vluchtelingen. Europese leiders ondernemen niets om het leed van de Syriërs te verzachten. 18 Europese lidstaten, waaronder Groot-Brittannië en Italië, hebben aangeboden om nul vluchtelingen uit Syrië, waar inmiddels een derde van de bevolking het land heeft verlaten, op te nemen. Duitsland heeft het meest ruimhartige beleid. Het land heeft 10.000 vluchtelingen opgenomen, 80 procent van het totaal in de EU.

Plaats een reactie