Zou u een kind in de kou laten zitten? | video

OsloBy  | 23 February 2014 - 08:4023 Feb - 08:40

Wat doen Noren als ze een kleumend jongetje zonder jas bij een bushalte zien zitten? Een geheime camera filmde 2 dagen de reacties.

Voor een campagne voor Syrische vluchtelingen zette de liefdadigheidsorganisatie SOS Children’s Villages de 11-jarige Johannes twee dagen op een bankje bij een bushalte in Oslo. De jongen droeg geen jas en het was erg koud. Twee dagen lang filmde SOS Children’s Villages met een verborgen camera de reacties van reizigers. Zouden ze Johannes in de kou laten zitten of niet? Een ruime meerderheid, 9 van de 12, mensen die naast Johannes gaan zitten biedt hem een jas, handschoenen of een muts aan. De video van de actie is inmiddels meer dan 10 miljoen keer bekeken op YouTube.

Johannes zonder jas maakt deel uit van een campagne van SOS Children’s Villages om warme jassen en dekens in te zamelen voor gevluchte Syriërs. Mensen zouden net zoveel om Syrische kinderen moeten geven als om Johannes. De omstandigheden zijn erg zwaar voor vluchtelingen, aldus Synne Rønning, hoofd informatie van SOS Children’s Villages.

Plaats een reactie