De Secret Service wil sarcastische tweets kunnen onderscheiden van serieus bedoelde berichten

Nextgov  |  4 June 2014 - 10:50 4 Jun - 10:50

De Amerikaanse binnenlandse veiligheidsdienst is op zoek naar software die emoties van Twittergebruikers kan classificeren op basis van oude tweets.

De National Security Agency (NSA) luistert al het social media-verkeer af. Alle tweets, Facebookberichten, Whatsappjes, Instagramfoto’s enz. worden opgeslagen. De analyse van al die berichten is moeilijk. De Secret Service, een andere Amerikaanse inlichtingendienst die is gericht op het binnenland, wil nu software die de toon van berichten op sociale media kan analyseren zodat sarcastische en ironische uitingen niet tot verontrusting en onnodige acties leiden.

Volgens een order op de site Federal Business Opportunities zoekt de Secret Service naar software die emoties van Twittergebruikers kan classificeren onder meer op basis van oude tweets. Eerdere pogingen van het Department of Homeland Security, waaronder de Secret Service valt, om sociale media af te luisteren en te analyseren stuitten op bezwaren van privacyorganisaties. In 2010 en 2011 monitorde het Department of Homeland Security de sentimenten van Facebook- en Twittergebruikers over het overplaatsen van gevangenen van Guantanamo Bay naar een gevangenis van Michigan.

(Foto van Jay Baker)

Plaats een reactie