Vader van in de steek gelaten baby Gammy blijkt veroordeelde pedofiel te zijn

The Sydney Morning Herald  |  7 August 2014 - 10:45 7 Aug - 10:45

De tweelingzus van baby Gammy is in handen van een Australische pedofiel gevallen die is veroordeeld wegens 22 gevallen van ontucht met jonge meisjes.

De Australische vader van de in de steek gelaten baby Gammy blijkt een veroordeelde pedofiel te zijn. Gammy is de biologische zoon van een Australisch echtpaar. Hij is in Thailand geboren uit een draagmoeder en hij is de helft van een tweeling. Omdat Gammy het syndroom van Down heeft, weigerden de Australische ouders de baby mee naar huis te nemen. Zijn gezonde tweelingzusje namen ze wel mee. De Thaise draagmoeder wil nu zelf voor Gammy zorgen.

Het in de steek laten van Gammy heeft voor wereldwijde verontwaardiging gezorgd. De Australische kinderbescherming heeft nu onderzoek gedaan naar het echtpaar, David Farnell en Wendy Li, dat een baby bestelde bij een Thaise draagmoeder en ontdekt dat David Farnell een veroordeelde pedofiel is. Uit documenten van de rechtbank blijkt dat Farnell twee maal is veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens 22 gevallen van onzedelijke handelingen met jonge meisjes. In totaal werd Farnell veroordeeld tot een gevangenisstraf van viereneenhalf jaar. De meisjes die hij seksueel heeft misbruikt waren tussen de 7 en 12 jaar oud.

Volgens zijn drie volwassen kinderen heeft Farnell inmiddels zijn leven verbeterd. In 2004 trouwde hij met de Chinese Wendy Li, die hij via een datingsite heeft leren kennen.

De Farnells hebben hun huis verlaten vanwege alle media-aandacht. Ze hebben hun hond achtergelaten. Die is inmiddels door de dierenbescherming weggehaald.

Lees ook:
Australisch echtpaar weigert baby van draagmoeder vanwege Down-syndroom

(Gammy met zijn Thaise moeder Pattharamon Janbua. Foto van The Guardian)

Plaats een reactie