De politie van Ferguson opereert als een criminele bende

The Atlantic  |  7 March 2015 - 11:10 7 Mar - 11:10

Eric Holder, de baas van het openbaar ministerie, is bereid het politiekorps van Ferguson te ontslaan als het racisme niet ophoudt.

In de Amerikaanse stad Ferguson worden zwarte inwoners door de politie gediscrimineerd. Dat is al langer bekend en nu officieel bevestigd door een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Eric Holder, de baas van het openbaar ministerie, is bereid het politiekorps van Ferguson te ontslaan als het racisme niet ophoudt.

In The Atlantic schrijft Ta-Nehisi Coates over het institutionele racisme in Ferguson, Missouri. Zwarte inwoners worden door de overwegend witte politiemensen zonder pardon gezien als criminelen en een brom van inkomsten. In de stad van 20.000 inwoners (67 procent zwart en 29 procent wit) hebben Afro-Amerikanen de afgelopen jaren vele miljoenen dollars aan boetes betaald. Zelfs voor een klein vergrijp zoals het parkeren van een kapotte auto werden geldboeten van 1.200 dollar of meer uitgedeeld. De overheidsmail werd gebruikt om president Barack Obama voor ‘aap’ uit te schelden.

(Politiemensen in Ferguson. Foto van velo_city)

Plaats een reactie