Londen wordt een slechte versie van Dubai

The Guardian  | 16 July 2015 - 06:2516 Jul - 06:25

In Londen worden de komende tijd 260 wolkenkrabbers gebouwd. Volgens filosoof Alain de Botton wordt de Britse hoofdstad voorgoed verpest.

Filosoof Alain de Botton, oprichter van de School of Life en Living Architecture, verzet zich tegen de veranderingen in Londen. De stad wordt steeds lelijker en onleefbaarder. De komende jaren zullen er nog minstens 260 woontorens en kantoorgebouwen van 20 tot 70 verdiepingen gebouwd worden. De skyline van Londen wordt voor eeuwig verpest als deze torens inderdaad gebouwd worden, aldus De Botton, auteur van het boek The Architecture of Happiness en een manifest over stedelijke esthetiek. Volgens De Botton gaat Londen op een slechte versie van Dubai of Shanghai lijken.

De Botton vindt de architecten, projectontwikkelaars en aannemers die de bouwplannen uitvoeren crimineel. Hij hoopt dat veel mensen protesteren tegen de nieuwe gebouwen zodat de stad gaat nadenken over schoonheid en het belang van mooie architectuur voor de inwoners en de economie van Londen.

Lees ook:
Waarom Los Angeles een fijnere stad is dan Londen

(Vauxhall in Londen. Foto van Davide D’Amico)

Plaats een reactie