Hoe gaat Hillary Clinton Donald Trump verslaan?

The New York Times  |  2 March 2016 - 10:15 2 Mar - 10:15

De kans is groot dat Hillary Clinton het moet opnemen tegen Donald Trump bij de presidentsverkiezingen. Ze bereidt zich nu al op een strijd met Trump voor. De Democraten zijn zich ervan bewust dat ze de verkiezingen kunnen verliezen als ze Donald Trump niet serieus nemen.

The New York Times schrijft over de voorbereidingen van het campagneteam van Hillary Clinton op een strijd tegen Donald Trump. Bill Clinton, Hillary’s echtgenoot, schatte al vroeg in dat Trump geen tegenstander is die je gemakkelijk verslaat omdat hij de onvrede binnen het electoraat goed kan duiden.

De Democraten zijn zich ervan bewust, aldus The New York Times, dat ze de verkiezingen kunnen verliezen als ze Donald Trump niet serieus nemen. Hoe gevaarlijk het is om Trump te negeren en niet serieus te nemen hebben de Republikeinen gemerkt.

Het campagneteam onderzoekt nu aan de hand van data waarom kiezers als een blok voor Trump vallen. De campagne tegen Trump zal voorlopig bestaan uit het uitbuiten van zijn zwakheden: zijn grillige humeur en de vraag of hij wel betrouwbaar is en het beste voor iedereen wil in plaats van alleen het beste voor hemzelf.

Lees meer:

Inside the Clinton Team’s Plan to Defeat Donald Trump (The New York Times)

Elke twee weken het beste uit de internationale pers lezen? Neem dan een abonnement op 360 Magazine.

Plaats een reactie