Miljoenen dollars in de strijd tegen Donald Trump

Yahoo Finance  |  9 September 2016 - 19:59 9 Sep - 19:59

Miljardair Dustin Moskovitz zegt 20 miljoen dollar bij te dragen aan initiatieven van de Amerikaanse Democratische Partij om een overwinning van Donald Trump bij de komende presidentsverkiezingen te voorkomen.

Trump is gevaarlijk, vindt Moskovitz. Hij zorgt voor verdeeldheid en zijn geflirt met Amerikaanse kiezers die zich achtergesteld voelen is zeer waarschijnlijk regelrechte oplichting.

Trump belooft dingen die hij niet kan waarmaken en het lijkt er sterk op dat hij de verkiezingen alleen maar wil winnen om zichzelf te promoten.

Het programma van Hillary Clinton daarentegen kenmerkt zich door optimisme en pragmatisme, aldus Moskovitz, die zijn besluit op website Medium bekend maakte.

We moeten uitvinden hoe iedereen in Amerika kan meekomen, schrijft hij, en de Democratische Partij van Clinton is daarvoor de beste kandidaat.

Moskovitz en zijn vrouw verdelen de 20 miljoen over verschillende initiatieven van de Democraten. De donatie maakt hen tot de tweede grootste donateur aan de Democraten, na miljardair Tom Steyer.

Foto: Ken Yeung

Plaats een reactie