Dit is het zakelijke netwerk van Donald Trump

Wired  | 29 January 2017 - 09:0029 Jan - 09:00

Na een maandenlang onderzoek naar alle zakelijke connecties van Donald Trump, publiceerde Buzzfeed op 15 januari de connecties die tot dan toe gevonden waren, vergezeld van een oproep aan het publiek om meer informatie te zenden. Datavisualizer Kim Albrecht ging met al die informatie aan de slag en het door Wired gepubliceerde resultaat is onthutsend.

Het gaat maar door. Een wereldwijd netwerk van honderden zakelijke connecties met in het centrum een man aan het hoofd die nu president van de Verenigde Staten is. Een man die weigert inzage te verschaffen in zijn belastingaangiftes en die als president geen afstand heeft gedaan van zijn zakelijke belangen. De man ook die beloofde een einde te maken aan de connecties tussen de Amerikaanse regering en zakelijke belangen met de tekst ‘drain the swamp’.

Opmerkelijke knooppunten in het netwerk zijn onder andere directe familieleden als Jared en Joshua Trump, Melania Trump en Donald Trump jr. Daarnaast vallen de namen op van Trumps extreemrechtse adviseur Stephen Bannon en Kellyanne Conway, de vrouw van de alternatieve feiten; Betsy DeVos, de omstreden genomineerde minister van Onderwijs; bankier en investeerder Wilbur Ross, genomineerd als Handelsminister en Rex Tillerson, voormalig CEO van ExxonMobil en nu minister van Buitenlandse Zaken.

Card

Hier vind je een interactieve versie van de datavisualisatie met zoekfunctie, die de mogelijkheid biedt 1500 personen of organisaties aan te klikken en zo een uitgebreidere lijst van connecties te vinden.

Plaats een reactie