Met deze app raak je Trump in zijn portemonnee

The Huffington Post  | 31 January 2017 - 08:0031 Jan - 08:00

Hier publiceerde 360 Magazine een onthutsende datavisualisatie van Donald Trumps zakelijke netwerk. Nu is er de app Boycott Trump, die laat zien hoe zo’n 250 bedrijven zijn gelieerd aan de Amerikaanse president. Met de app kan je dus kiezen om geen geld aan die bedrijven te spenderen, schrijft The Huffington Post.

De app noemt bedrijven als Amazon en United Airlines, want die verkopen de kledinglijn van Ivanka Trump. Gucci en Nike worden genoemd, want hun flagship store huist in Trump Tower. Starbucks heeft meerdere winkels in Trump-gebouwen. Boekhandel Barnes and Noble verkoopt boeken van Donald en Ivanka Trump.

McDonald’s, Pepsi, Samsung, Ford, 7-Up, KFC, Disney, T-Mobile en l’Oreal behoren tot de bedrijven die in 2011 Trump’s realityshow The Apprentice bleven sponsoren ook al was hij toen open en bloot bezig de onzinnige theorie te verspreiden dat Barack Obama niet in de VS was geboren en dus geen president mocht zijn.

En zo gaat de lijst op de app Boycott Trump maar door, met namen van bedrijven die Trump steunden of die rechtstreeks met zijn imperium verbonden zijn. ‘Deze app is de eerste stap in een veel grotere Boycot Trump-campagne, die zich richt op mensen en bedrijven die Trump steunen,’ zegt Nate Lemer van initiatiefnemer Democratic Coalition Against Trump.

De app kan gratis worden gedownload op iTunes en Google Play.

Foto: niXerKG

Plaats een reactie

“The Huffington Post”: http://www.huffingtonpost.com/entry/boycott-app-trumps-businesses_us_5835c0a0e4b000af95ed70dd?