Trump en Rusland: nieuwe ontwikkelingen en handige infographics

The Washington Post  |  4 April 2017 - 15:54 4 Apr - 15:54

Bijna dagelijks komen er nieuwe berichten naar buiten over de banden tussen Donald Trump en het Rusland van Vladimir Poetin. Mocht het je beginnen te duizelen, dan heeft The Washington Post een helder overzicht dat voortdurend wordt aangepast.

The Post meldt in een laatste update dat er vlak voor de inauguratie van Trump in januari een geheime ontmoeting plaatsvond op de Seychellen tussen een vertrouweling van Poetin en Erik Prince. Trump-fan Prince is de broer van Betsy deVos. Als grootste donateur van Trump werd zij beloond met de positie van Minister van Onderwijs zonder over enige aantoonbare ervaring te beschikken.

Erik Prince is ook de oprichter van het zeer omstreden bedrijf Blackwater dat onder meer huursoldaten levert en dat in opspraak kwam door de dood van 17 ongewapende Iraakse burgers in Bagdad. Prince verkocht Blackwater, dat inmiddels is omgedoopt tot Academi, maar naar verluidt is hij inmiddels in China bezig een gelijksoortige onderneming op te zetten.

Na bemiddeling door de kroonprins van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft Prince volgens The Washington Post op de Seychellen een ontmoeting gehad met een Rus die in nauw contact staat met Poetin. De besprekingen zouden zijn bedoeld om te onderzoeken of Rusland bereid is om de banden met Iran en Syrië losser te maken, een wens van zowel de VS als de VAE. Mogelijk zou Rusland daarvoor verlichting of complete opheffing van het Amerikaanse handelsembargo tegen Rusland in ruil hebben gevraagd. Een uitgebreide versie van deze nieuwe ontwikkeling vind je hier.

De infographic met alle connecties tussen Trump- en Poetin-getrouwen vind je hier.

Plaats een reactie