‘Trump laat zich niet afzetten maar gaat zelf’

Huffington Post  | 22 May 2017 - 07:0022 May - 07:00

‘Voor Trump is er geen goed of slecht,’ zo zei Schwartz tegen CNN. ‘Voor hem geldt alleen: winnen of verliezen. En op dit moment wordt hij geterroriseerd door de gedachte dat hij zal verliezen. En hij gaat verliezen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat hij binnenkort een manier vindt om af te treden.’ Volgens Schwartz staat Trump nu in de overlevingstand: impulsief en defensief zonder enige zelfreflectie. Het is de schuld van anderen, nooit van hemzelf.

Trump is er de man niet naar om de vernedering van een presidentiële afzettingsprocedure te ondergaan. ‘Hij vindt een manier, zoals hij zijn hele carrière heeft gedaan, om zijn verlies te verdraaien in een overwinning. Hij zal victorie kraaien bij zijn vertrek.’

Schwartz schreef The Art of the Deal dertig jaar geleden samen met Trump en kent hem van zeer dichtbij. Het boek verkoopt nog steeds goed en Schwartz heeft spijt: ‘Ik heb meegeholpen aan het creëren van een monster en daar voel ik me al dertig jaar slecht over.’ Als boetedoening maakt Schwartz de royalty’s die hij voor het boek krijgt over aan het National Immigration Law Center, dat arme immigranten bijstaat.

Plaats een reactie