Medewerkers Fox News schamen zich over berichtgeving

Good Money  |  3 November 2017 - 07:00 3 Nov - 07:00

Medewerkers van de conservatieve nieuwszender Fox News in Amerika hebben genoeg van de wijze waarop de nieuwszender president Donald Trump blijft beschermen, ook nu de eerste aanhoudingen zijn verricht in het onderzoek naar mogelijke banden van Trump met Rusland.

Het zou zomaar kunnen dat Donald Trump in de nabije toekomst wordt afgezet en dat de kijkers naar de nieuwszender Fox News geen idee hebben wat er aan de hand is. De nieuwszender heeft zich gaandeweg ontwikkeld tot de spreekbuis van Trump en andersom lijkt het erop dat de president zijn informatie alleen bij Fox haalt.

Maar nu begint het serieus te worden. Speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoek doet naar mogelijke inmenging van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 en naar banden tussen Trump en Poetin, liet deze week drie mensen aanhouden: Paul Manafort, Rick Gates en George Papadopoulos. Ze werkten alledrie voor de verkiezingscampagne van Trump. Papadopoulos heeft zich ondertussen schuldig verklaard aan liegen tegen de FBI en werkt samen met de onderzoekers.

De aanhoudingen waren groot nieuws op alle Amerikaanse nieuwskanalen, behalve bij Fox News, dat zijn zendtijd op dat moment inruimde voor een controverse over een hamburgerlogo op Google:

‘Ik zit nu te kijken en wil het uitschreeuwen’, schreef een Foxmedewerker aan CNN, ‘Ik wil hier weg.’ Een andere medewerker van Fox vertelde CNN: ‘Dit is een nieuwe klap voor journalisten bij Fox die hier elke dag komen met de intentie om het nieuws op een eerlijke en objectieve manier te brengen. Veel mensen op de redactie rolden met hun ogen.’ Hij voegde eraan toe: ‘Fox lijkt een uitbreiding van Trumps Witte Huis.’

Weer een ander zegt dat veel Foxmedewerkers zich in verlegenheid gebracht voelen: ‘Er zijn programma’s op ons netwerk die de president koste wat kost blijven steunen. Die kortetermijnstrategie ondermijnt het goede werk dat door anderen wordt gedaan.’

Alle medewerkers deden hun uitspraken tegen CNN op basis van anonimiteit, omdat ze niet gerechtigd zijn om in het openbaar uitspraken over hun werkgever te doen. Een woordvoerder van Fox News meent ondertussen dat de aanklachten van Mueller accuraat en eerlijk zijn behandeld in zowel nieuws- als opinieprogramma’s van de zender.

Foto: Mroach

Plaats een reactie