Pauselijk advies voor kappers en stylisten

Deutsche Welle | Bonn  |  4 mei 2019 - 20:00 4 mei - 20:00

Paus Franciscus sprak deze week een publiek van kappers, haarstylisten en schoonheidsspecialisten toe en gaf hen daarbij een opmerkelijk advies.

Hij drukte zijn toehoorders op het hart om roddelen te vermijden en om niet ‘te bezwijken voor de verleiding van gebabbel dat gemakkelijk te associëren is met uw werkgebied’. Beter zou het schoonheidsgilde een voorbeeld nemen aan beschermheilige Martinus van Porres (1579-1639), die in 1966 heilig werd verklaard door paus Paulus VI.
De Porres was niet alleen kapper en barbier, maar verrichte als chirurgijn ook aderlatingen en amputaties. Hij werd heilig verklaard vanwege zijn vermeende vermogen tot levitatie, de vaardigheid op twee plaatsen tegelijk te zijn en de kwaliteit om mensen onmiddellijk te kunnen genezen. Wees als De Porres, zo hield paus Franciscus zijn gehoor voor, ‘met diens rechtschapenheid en lever zo een positieve bijdrage aan het algemeen welzijn van de samenleving’. Het verspreiden van roddels hoort daar niet bij.

(Deutsche Welle, Bonn)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie