Gezichtsherkennende technologie in de ban

New York Times / 360  | 25 May 2019 - 20:0025 May - 20:00

San Francisco is de eerste grote stad in Amerika die het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie door de politie en andere lokale instituties in de ban doet met een nieuwe wet.

Issues rondom criminaliteit, privacy en nauwkeurigheid hebben het debat aangejaagd in de stad die evenzeer bekendstaat vanwege de antiautoritaire cultuur als om de technologische innovaties. De nieuwe regels getuigen van een bereidheid om bedrijven tegen te werken die nochtans een invloedrijke positie bekleden in de stad. ‘We hebben een verantwoordelijkheid om de excessen van technologie te reguleren, juist omdat deze bedrijven hier zijn gevestigd,’ zei Aaron Peskin, de stedelijke hoofdambtenaar die de wet steunde. Volgende week volgt een tweede stemmingsronde, maar deze is louter formaliteit.

(NY Times, New York)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie