By ProtoplasmaKid - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11265318

Een neptelefoon voor overvallers

AP News / 360  |  6 June 2019 - 20:00 6 Jun - 20:00

Overvallen op buspassagiers zijn zo gewoon geworden in Mexico-Stad dat forenzen neptelefoons aanschaffen om die aan overvallers te overhandigen in plaats van hun echte smartphones. Voor circa 300 tot 500 peso (€12 tot €20) zijn knappe vervalsingen met een werkend startscherm verkrijgbaar.

De overvallen treffen vooral mensen die van de armere voorsteden naar hun werk in het centrum reizen. Veel bussen zijn inmiddels uitgerust met camera’s en de registraties van de overvallen laten een terugkerend patroon zien. Ze vinden ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat plaats en worden doorgaans gepleegd door twee gewapende en gemaskerde mannen. Passagiers die zich verzetten of weigeren worden met een pistool tegen hun hoofd geslagen of neergeschoten.

In de eerste vier maanden van 2019 werden er dagelijks gemiddeld 70 gewelddadige overvallen gemeld in Mexico-Stad. Twee derde van de slachtoffers is voetganger, de rest is bijna gelijk verdeeld tussen buspassagiers en automobilisten bij stoplichten of in files.

(AP News, Mexico)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie