Eindelijk bouwvergunning voor Gaudí

ArtNews / 360  | 22 June 2019 - 20:0022 Jun - 20:00

Antoni Gaudí verzocht de gemeenteraad van Barcelona in 1885 om een bouwvergunning voor zijn neogotische kathedraal Sagrada Familia, maar kreeg nooit antwoord. Afgelopen week, ruim 134 jaar later, verleende de gemeenteraad een bouwlicentie voor een periode van zeven jaar.

Er wordt nog onderhandeld over de vergunning voor de kathedraal, waarvan de bouw in 1882 begon en die nog steeds niet is voltooid, want de gemeente vraagt er $5,2 mln voor. Volgens de wethouder stedenbouw en mobiliteit is het daarmee de duurste bouwvergunning in de geschiedenis van de stad. Het bedrag komt overigens bovenop een boete van $41 mln die eerder werd opgelegd vanwege het bouwen zonder vergunning.

De verwachting is dat de bouw van de torens over zeven jaar zal zijn voltooid, in het honderdste sterfjaar van Gaudí, die op 10 juni 1926 overleed nadat hij tegen een tram was aangelopen. Met een hoogte van 170 meter zal de Sagrada Familia dan het hoogste religieuze gebouw van Europa zijn.

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie