Een hamburger tijdens het wachten op je paspoort

FastCompany / 360  | 26 June 2019 - 20:0026 Jun - 20:00

Amerikanen die hun paspoort zijn kwijtgeraakt of andere vormen van hulp van het ministerie van Buitenlandse Zaken nodig hebben, gaan in Oostenrijk voortaan niet langer op zoek naar een klassiek ambassadegebouw, maar naar de gouden bogen van McDonald’s.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft namelijk een deal gesloten met de hamburgerketen om Amerikanen in Oostenrijk te helpen. Ze kunnen hulp krijgen bij een van de 194 vestigingen van de fastfoodketen, waar medewerkers speciale toegang hebben tot een 24-uurs hotline met de Amerikaanse ambassade.

Volgens de Amerikaanse ambassade in Wenen vergroot de samenwerking de mogelijkheden tot hulp voor Amerikanen die in nood verkeren. McDonald’s is geselecteerd vanwege de ‘grote bekendheid’ van het merk onder Amerikanen, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Het partnerschap is een bedenksel van voormalig tech-ondernemer Trevor Traina, die in 2018 door Donald Trump werd aangesteld tot ambassadeur in Oostenrijk.

(FastCompany, Oostenrijk)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie