De Verenigde Staten zijn gewaarschuwd

mining.com / 360  | 28 June 2019 - 20:0028 Jun - 20:00

China dreigt zijn dominantie op de markt van zeldzame grondstoffen te laten gelden in de voortdurende handelsoorlog met de VS. Vorige week publiceerden Chinese media berichten waarin wordt gezinspeeld op de mogelijkheid de export van onontbeerlijke grondstoffen naar de VS drastisch te verminderen.

Het gaat om zeldzame grondstoffen die van cruciaal belang zijn voor de vervaardiging van defensieproducten zoals lasers en lenzen, en voor producten als windturbines, kernreactoren, smartphones en elektrische auto’s. China is ‘s werelds grootste producent van dergelijke materialen en levert ongeveer 80% van de Amerikaanse behoefte.

In een redactioneel commentaar schreef Het Volksdagblad, de spreekbuis van de Communistische Partij: ‘Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd’. Deze zeldzame uitdrukking werd eerder gebruikt aan de vooravond van de oorlog met India in 1962 en met Vietnam in 1979. ‘Degenen die bekend zijn met de Chinese diplomatieke taal kennen het gewicht van deze uitdrukking’, merkte een andere partijkrant op.

(mining.com, Azië)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

[https://www.mining.com/web/china-gears-weaponize-rare-earths-dominance-trade-war/]

Plaats een reactie